Het veranderende klimaat daagt De Groot Vroomshoop steeds uit innovatief te zijn. Daarom ontwikkelen we op een duurzame manier producten die de steeds extremere weersinvloeden doorstaan. Hete zomers, koude winters, windvlagen en zware regenval zorgen bijvoorbeeld voor een zwaardere belasting van de prefab houten bergingen die De Groot Vroomshoop levert. Een berging met Xylovast® bekleding is hiertegen bestand. Dit materiaal geeft de berging nog meer uitstraling, zowel van buiten als van binnen. In combinatie met de langere levensduur dé perfecte keuze.

Het materiaal, met houtvezels als basis, heeft een levensduur van meer dan 30 jaar, is zo behandeld dat het hout niet kromtrekt of scheurt en is vocht- en waterdicht. Bijkomend voordeel is dat de afwerking strak en de uitstraling fraai is en blijft. Xylovast® is in alle RAL-kleuren toe te passen en voorzien van een PEFCtm-keurmerk.

In Steenbergen levert en monteert De Groot Vroomshoop als ketenpartner de prefab daken en 19 prefab bergingen voor MorgenWonen huurwoningen van Credit Linked Beheer BV. Voor het eerst is de Xylovast® gevelbekleding toegepast, waar in eerste instantie gevraagd werd om standaard rabat, uitgevoerd in zwart. De opdrachtgever is erg enthousiast over de uitstraling van de bergingen.