Circulair bouwen

Circulair bouwen, wat is het? Circulair bouwen houdt in dat we bouwen met demontabele en duurzame onderdelen. De woning kan op een later moment gedemonteerd worden voor hergebruik. De materialen worden opnieuw gebruikt. In de praktijk heeft het grote invloed op de manier waarop een woning tot stand komt. Dit begint al bij de tekentafel. We ontwerpen de woningen zo dat ze geschikt zijn voor het hergebruik van materialen. Deze materialen en elementen worden met droge verbindingen aangebracht. Waarom? Op deze manier is het demonteren van de materialen gemakkelijk en kunnen ze worden hergebruikt.

Duurzaam hout

Het gebruik van duurzaam hout is één van de meeste effectieve mogelijkheden voor de bouwsector om het klimaatprobleem aan te pakken. Hoe dit kan? Hout is het enige bouwmateriaal dat CO2 opslaat. Bovendien is hout, als hernieuwbare grondstof, het circulaire bouwmateriaal bij uitstek. Het hout dat wordt toegepast in MorgenWonen woningen betreft gecertificeerd hout. Want wij bouwen alléén met eerlijke materialen. Dit doen we met aandacht voor jouw woonbeleving én het milieu.

Gebouwd op een milieubewuste en zuinige omgang met energie.

Onze woningen hebben zowel zomers als ’s winters een gezond binnenklimaat. MorgenWonen woningen beperken het energieverbruik zoveel mogelijk, gebruiken duurzame energie en dringen het verbruik van fossiele grondstoffen zover mogelijk terug. Dit wordt buitengewoon goed gerealiseerd, met toepassing van de modernste inzichten en technieken.

Contact

Houtmodule bouw: ons duurzame concept

Klimaatverandering, de behoefte aan tijdelijke huisvesting en een oververhitte woningmarkt. Dit zijn de uitdagingen waar de traditionele bouw tegenaan loopt. Modulair wonen is het alternatief dat laat zien dat het ook anders kan. Door te bouwen met demontabele, duurzame onderdelen kunnen woningen naar wens worden samengesteld en later worden uitgebreid of gedemonteerd voor hergebruik.

Op deze manier behouden we de waarde van materialen. MorgenWonen reikt een modulair initiatief aan dat voldoet aan het Bouwbesluit Nieuwbouw: ‘Industrieel gefabriceerde houtmodulebouw (CLT)’. Dit is een flexibele oplossing voor de huidige en toekomstige woonbehoeftes. Hoe het werkt? De modules worden gefabriceerd in eigen fabrieken en in onderdelen aangeleverd op de productlocatie. Hier worden ze samengevoegd tot één totaalmodule. Woningen, kantoren en gebouwen kunnen aangeleverd worden in verschillende oppervlakten. We kijken naar de klant, de locatie en het budget. Zo vinden we bij MorgenWonen altijd een oplossing die bij jouw past en voldoet aan jouw wensen.

MorgenWonen: de woning die meer energie opwekt dan dat hij verbruikt

Een woning van MorgenWonen wekt meer energie op dan dat hij verbruikt. De woning is voorzien van een duurzame warmtepomp en het dak ligt (deels) bedekt met zonnepanelen. De door CO2 sensoren gestuurde ventilatie meet continu hoeveel lucht moet worden aan- en afgevoerd. Door dit slimme systeem gaat geen energie verloren aan het verwarmen van overtollige lucht. Kortom, door de duurzame toepassingen woon je in een toekomstgerichte woning met optimaal wooncomfort, draag je een steentje bij aan een beter milieu en betaal je ook nog eens lagere woonlasten!

Onze woningen hebben áltijd een gezond binnenklimaat, het hele jaar door. MorgenWonen woningen beperken het energieverbruik zoveel mogelijk en gebruiken duurzame energie. Dit wordt gerealiseerd door toepassing van de modernste inzichten en technieken. Wel zo duurzaam!

Referenties
Bouwen aan vandaag en morgen. Dat is MorgenWonen. Beleef het nu zelf en bekijk onze gerealiseerde projecten.
Contact