De prachtige rijwoningen en twee-onder-een-kapwoningen worden gebouwd om milieubewust te wonen en zuinig om te gaan met energie. 

 

Bergen op Zoom

Bergen op Zoom heeft een prachtig historisch centrum met tal van monumentale gebouwen zoals Het Markiezenhof en de Sint-Gertrudiskerk die uitkijkt over de gezellige Grote Markt. Hier kun je na een dag winkelen heerlijk bijkomen op een van de gezellige terrasjes. Bergen op Zoom kent een levendig verenigingsleven en zijn er tal van evenementen door het jaar heen. Wie kent de grootse carnavalsoptocht in “Krabbegat” niet of het Zomerfestival?

De Markiezaten

Aan de zuidkant van Bergen op Zoom ligt nieuwbouwwijk De Markiezaten. De wijk is al grotendeels aangelegd en bewoond. Dit betekent dat er inmiddels een flink aantal voorzieningen in de wijk zijn aangelegd. Vanuit de Markiezaten loopt je zo het natuurgebied Dal van de Molenbeek in. De Markiezaten is landelijk wonen, maar dichtbij de stad.

Het hele gebied van De Markiezaten in Bergen op Zoom bestaat uit meerdere wijken die je verspreid over het gebied vindt. Zo ligt de De Meander aan de westkant waar dit project, Morgen Buurt 5, wordt gerealiseerd. De ligging van deze grote wijk in Bergen op Zoom is ideaal en perfect te bereiken.

Voorzieningen binnen handbereik

In nieuwbouwwijk De Markiezaten heb je alle dagelijkse voorzieningen binnen handbereik. Zo is er een brede school met kinderopvang, Sportpark De Markiezaten met onder andere voetbalvelden en tennisbanen, een sportschool en een gezondheidscentrum. Ook heeft recent een grote supermarkt direct om de hoek bij De Markiezaten haar deuren geopend. Er is ook veel aandacht voor groen en speelplekken voor kinderen.

Groene omgeving

Heel bijzonder is het groen en de natuur. Er worden bomen, gras en struiken aangelegd. Kinderen hebben hier alle ruimte voor avontuur en ontdekken. Dat doen we niet alleen omdat het zo fijn wonen is in een groene omgeving. Want om de droogte en ook de natte periodes de baas te blijven, is een goede regenopvang heel belangrijk om het ecosysteem in stand te houden. En hoe meer groen, hoe meer regenwater opgevangen kan worden. Naast de woonwijk ligt natuurgebied Dal van de Molenbeek. Hier lopen grote grazers vrij rond, je stapt dus zo vanuit je voordeur de natuur in.

Woongereed

Normaal moet er nog veel aan een nieuwe woning gebeuren voordat je echt comfortabel kunt wonen. Bij MorgenWonen is dat anders: jouw duurzame woning in Buurt 5 wordt compleet opgeleverd: Woongereed noemen we dat! Het huis heeft een compleet ingerichte badkamer en een keuken met inbouwapparatuur. Alle wanden op iedere verdieping worden airless wit gespoten. De plafonds op de begane grond en eerste verdieping worden voorzien van wit spuitwerk met een korrelstructuur. Op de begane grond en de 1e verdieping wordt een pvc-vloer gelegd en op zolder tapijttegels. De trappen worden ook voorzien van tapijt.

De badkamer en het toilet zijn van alle gemakken voorzien. Zelfs RVS-accessoires zijn bij oplevering aanwezig! Met een fraai wastafelmeubel, luxe sanitair en een glazen douchecabine is de badkamer klaar voor luxueus gebruik. Bovendien wordt de badkamer voorzien van vloerverwarming, die samen met de elektrische designradiator zorgt voor behaaglijke warmte.

Indeling

Alle woningen hebben dezelfde indeling. Het dak van de woningen is aan de zonzijde bedekt met zonnepanelen. Een ruime entree/hal geeft toegang tot de woonkamer en open keuken. De keuken is gesitueerd aan de voorzijde van de woning. Op de eerste verdieping heb je drie slaapkamers. Net als op de begane grond geniet je hier van behaaglijke vloerverwarming. Aan de voorzijde bevinden zich een slaapkamer en de badkamer. De overige twee slaapkamers, waaronder de hoofdslaapkamer, bevinden zich aan de achterzijde. Via de vaste trap bereik je de royale zolderverdieping welke standaard is voorzien van daglicht. Op deze verdieping bevindt zich de techniekkast. Hier vindt je bovendien de wasmachine-aansluiting.

Heerlijk comfortabel en duurzaam

Jouw woning wordt gebouwd om milieubewust te wonen en zuinig om te gaan met energie. De woning is uitstekend geïsoleerd en alle ramen zijn voorzien van drielaags isolatieglas. De woning is voorzien van een duurzame warmtepomp die warmte uit de buitenlucht haalt. In combinatie met de vloerverwarming biedt dit een zeer comfortabel binnenklimaat. Het dak is aan de meest zuidelijke kant bekleed met zonnepanelen waarmee je, jouw eigen duurzame energie opwekt. De door CO2 sensoren gestuurde ventilatie meet continu hoeveel lucht moet worden aan- en afgevoerd. Door dit slimme systeem gaat geen energie verloren aan het verwarmen van overtollige lucht. De WTW-installatie (warmteterugwinning) zorgt ervoor dat de aangevoerde verse lucht wordt voorverwarmd via de bestaande warmte in uw woning. Zo is minder energie nodig om de lucht op kamertemperatuur te brengen.

Jouw woning is dus volledig elektrisch! Niet alleen je energielasten vallen lager uit, ook je maandelijkse hypotheek-termijn wordt gunstig beïnvloed. Verschillende banken stimuleren energiezuinige maatregelen met een specifieke groene hypotheek of aantrekkelijke hypotheekkorting. Je hypotheekadviseur kan je hierover van alle informatie voorzien.

Kortom, door de duurzame toepassingen woon je in een toekomstgerichte woning met optimaal wooncomfort, draag je een steentje bij aan een beter milieu en betaal je ook nog eens lagere woonlasten!

Meer informatie

Voor meer informatie kijk op: nieuwbouw-markiezaten.nl