Voor bewoners

Meer informatie en handleidingen van duurzame installaties

Lees meer

MorgenWonen goes UK!

27 juni 2018

Het innovatieve en duurzame woningbouwconcept MorgenWonen krijgt na de introductie in Duitsland een vervolg middels twee modelwoningen in Engeland. In 2016 werden de eerste contacten gelegd tussen VolkerFitzpatrick en MorgenWonen Nederland. Na een bezoek aan één van de MorgenWonen bouwplaatsen en een aantal industrieel ingerichte productielocaties van de vaste Co-makers was de interesse gewekt.

Fitzpatrick was ‘impressed’ en zag kansen voor het concept in Engeland. Met name óók door het tekort aan arbeidskrachten en betaalbare woningen.

De afgelopen periode hebben MorgenWonen en VolkerFitzpatrick nauw samengewerkt om de opgedane ervaringen in Nederland en de principes van het concept met elkaar te delen. Inmiddels is het concept getoetst aan de Engelse wet- en regelgeving.

Om geïnteresseerde partijen te kunnen ontvangen en om de echte ‘MorgenWonen-Experience’ te kunnen laten ervaren zijn er in april twee Nederlandse MorgenWonen modelwoningen gerealiseerd op het eigen terrein van Fitzpatrick in Hoddesdon. De coördinatie en uitvoering werd grotendeels door het Nederlandse uitvoeringsteam van MorgenWonen voor haar rekening genomen. Daarnaast waren vaste VolkerWessels Co-makers Westo Prefab Betonsystemen, De Groot Vroomshoop, VolkerWessels Bouwmaterieel, Homij DEC, Reinaerdt en MyCuby betrokken bij de realisatie.

Een unieke samenwerking tussen MorgenWonen en VolkerFitzpatrick met een prachtig eindresultaat!

Maar door jullie manier van bouwen heb ik toch bijna geen ontwerpvrijheid meer? Integendeel!
Alle vrijheid met onze nieuwe bouwstandaard