icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Gevel en dak

Op deze pagina vindt u informatie over de gevel, het dak, de zonnepanelen en de goten van de MorgenWonen woning.

20160422-7715-lr.jpg

Gevel

De betonnen sandwichgevel is in de fabriek gemaakt en is opgebouwd uit drie lagen. Van buiten naar binnen is in de eerste laag ingestort metselwerk verbonden met een betonnen schil. Hierop is isolatie van hoge kwaliteit aangebracht met een binnenblad van vlak beton. De samenstelling en structuur wordt bepaald in overleg met de opdrachtgever. De gevels hebben duurzame, onderhoudsarme kunststof kozijnen, ramen en deuren, die voorzien zijn van triple glas.

20160422-7743-lr.jpg

Dak

Het dak wordt geassembleerd uit geprefabriceerde dakelementen die net als alle bouwelementen werken volgens het principe plug and play. Eventuele installatieonderdelen en het dakraam zijn in het dak geïntegreerd. De schaduwkant van het dak is bekleed met geëngobeerde keramische akpannen. De schoorsteen, waar de buitenunit van de warmtepomp in geïntegreerd is, bestaat uit gemoffeld aluminium.

Dongen 003 tuin.jpg

Zonnepanelen

De zonzijde van het dak is volledig bekleed met kwalitatief hoogwaardige en duurzame PV-panelen. Hiermee genereert elke woning zelfstandig energie. De panelen zijn volgens een zogenoemd indak-systeem gemonteerd. Zo zijn ze op een unieke manier geïntegreerd in het dak en vervangen ze de dakpannen aan de zonzijde.

Algemeen 022 detail lr.jpg

Goten

De woningen zijn afgewerkt met polyester dakgoten en windveren: duurzaam en onderhoudsarm. Ook de stijlvolle, "klassieke" metalen hemelwaterafvoer vergt geen onderhoud en is voorzien van een bladvanger op maaiveld niveau.