icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Over MorgenWonen

MorgenWonen, de woonvariaties van VolkerWessels. Wij staan voor innovatieve woningbouw en een grote variëteit aan ontwerp- en bouwmethoden, passend bij de vraag van vandaag én morgen. Want morgen begint bij ons vandaag.

MorgenWonen is het resultaat van voortdurende innovatie

De combinatie van een grote vraag naar woonruimte, oplopende grond- en bouwkosten, het uitputten van onze fossiele bronnen en de consequenties van onze ecologische voetafdruk, is groot en ingewikkeld. De innovatieve woonvariaties van MorgenWonen passen bij de uitdagingen die vandaag de dag voor ons liggen.  

Het gerenommeerde familiebedrijf VolkerWessels kan bogen op een lange geschiedenis van innovatie en creatie. De eerste schreden op dit vlak werden al in 1854 gezet. Als geen ander weten we bij MorgenWonen dan ook dat in ieder tijdsgewricht weer nieuwe uitdagingen opdoemen waarop een antwoord moet worden gevonden.  

Geconditioneerde omstandigheden

Sinds 2014 bouwen we met MorgenWonen woningen die geheel of gedeeltelijk in eigen fabrieken onder geconditioneerde omstandigheden worden geproduceerd. Voor veel ontwikkelaars en hun partners een aantrekkelijke keuze vanwege de prijs, de snelheid van bouwen, het kwalitatief hoogstaande eindresultaat, de lage onderhoudskosten en - last but not least - de tevreden bewoners. Deze industriële wijze van bouwen heeft daarmee specifieke voordelen ten opzichte van het bouwen als maatwerk, waarbij het gros van de werkzaamheden door vakmensen op de bouwplaats wordt verricht. MorgenWonen kan als enige in ons land het volledige palet aan bouwwijzen aanbieden en heeft daarmee het antwoord in huis op iedere vraag uit de markt. Door de verschillende ontwerpen en bouwwijzen van MorgenWonen in een buurt of wijk te combineren, ontstaan aantrekkelijke woonvariaties.

Maatwerk 

Dé oplossing om de levenskwaliteit in de bebouwde omgeving duurzaam te garanderen. Met dit slimme totaalconcept voor moderne woningbouw komen opdrachtgevers tot woningen die de gehele omgeving positief beïnvloeden. En bewoners krijgen een uitgesproken gezonde, veilige en comfortabele leefomgeving. Woningbouw van VolkerWessels. Met de kwaliteit die je van ons gewend bent.

MorgenWonen in het kort

- Snel en scherp geprijsd

- Volledig industriële productie mogelijk

- Duurzaam en comfortabel

- Maximale ontwerpvrijheid

- Individuele oplossingen

Jij maakt de keuze, wij garanderen de energieprestatie

MorgenWonen is koploper als het gaat om duurzaam en circulair bouwen. Afhankelijk van de keuzes die je als opdrachtgever maakt en de voorwaarden die je stelt, kunnen de goed geïsoleerde woningen worden opgeleverd met bijvoorbeeld zonnepanelen (‘indak’ PV-installatie), een CO2-gestuurde warmteterugwin-installatie (WTW) en een warmtepomp.

Slimme meter
Bij de industrieel gebouwde woningen is standaard op de ‘slimme meter’ af te lezen hoeveel energie van het net wordt gebruikt en hoeveel hieraan wordt teruggeleverd. Het saldo is online altijd inzichtelijk; ook via een speciaal voor MorgenWonen ontwikkelde app. De woningen worden daarnaast op afstand gemonitord. De prestaties kunnen zo in de gaten gehouden worden en eventuele storingen kunnen veelal op afstand worden verholpen.

Service- en prestatieovereenkomst
MorgenWonen biedt de mogelijkheid om een service- en prestatieovereenkomst af te sluiten met de technisch installateur van onze woningen. De monitoring wordt door deze overeenkomst ook geregeld. Je ontvangt garantie op de energieprestatie van de woning gedurende de door jou gewenste looptijd. En je hebt meteen het onderhoud van de technische installaties van de woning geregeld.

 

Met MorgenWonen heb je altijd een antwoord op de woonvragen van vandaag én morgen

De opgaven waar je als ontwikkelaar van woonruimte momenteel voor staat, vragen om maatwerk-oplossingen. Met MorgenWonen heb je altijd een passend antwoord, voor zowel grondgebonden woningen als appartementen.

De groei van de bevolking zorgt voor een toenemende druk op de woningmarkt. In een beperkte fysieke omgeving is er behoefte aan een grote variëteit aan woonruimte, voor zowel één- als meerpersoonshuishoudens, voor jonge mensen, gezinnen en senioren. MorgenWonen van VolkerWessels zorgt ervoor dat je op geen enkel gebied concessies hoeft te doen.    

Alle varianten zijn mogelijk

Met woningen en appartementen die MorgenWonen in eigen fabrieken construeert en die op de bouwplaats nauwkeurig en snel worden geassembleerd. Met maatwerk-woonruimte die de vakmensen van MorgenWonen volledig op locatie voor je bouwen. Of past een bouwwijze die beide methoden combineert beter binnen je project? Letterlijk alle varianten zijn mogelijk, dankzij de uitgebreide ervaring en mogelijkheden die we binnen VolkerWessels hebben.

Welke bouwmethoden - of een combinatie daarvan - ook het best binnen je project passen, met MorgenWonen kies je altijd voor duurzaamheid. Dat begint al bij de bouw, door de materialenkeuze en de aandacht voor circulariteit en duurt voort tijdens de gehele levensduur van de woning, met een minimaal energieverbruik en lage onderhoudskosten.