Brandevoort te Helmond

24 huurwoningen

Een buurt met natuur, net buiten de stad

Brandevoort is een wijk met een prachtige, opvallende, buitengewone architectuur. Wie de wijk van bovenaf zou kunnen bekijken, herkent in De Veste meteen de stadswal van vroeger. Dat alles geeft Brandevoort een heel eigen gezicht. MorgenWonen ligt in het deelgebied “Brand”. Dit deel van Brandevoort wordt van het hart gescheiden door een ecozone. Wie in dit ruim opgezette wijkdeel woont kan dus in de achtertuin genieten van water, buitenleven en natuur.

Vrije tijd

Wie in Brandevoort komt wonen, voelt zich al snel thuis. Brandevoorters hebben namelijk hart voor hun buurt en brengen samen de wijk tot leven. De Stichting Brandevoort in Actie zet met andere organisaties allerlei activiteiten en evenementen op. Zomaar een greep uit wat er op de jaarlijkse agenda staat: Dickensnight, Scoutingclub, Zonnebrandfestival, Fietstocht, Golfdag Brandevoort, Brandoween en de Brandevoorterdag. Ook voor sportliefhebbers is er ruim voldoende aanbod!

Goed bereikbaar

Brandevoort ligt ten westen van het centrum Helmond. De ligging is perfect. Via de A270 ben je met de auto binnen een paar minuten in Helmond of Eindhoven. De wijk is ook goed bereikbaar per trein (eigen station), openbaar vervoer of per fiets. Er ligt een uitgebreid netwerk van veilige en aantrekkelijke fietspaden en fietsroutes. Brandevoort beschikt over uitstekende voorzieningen.

Er bevinden zich drie basisscholen, een middelbare school, een multifunctioneel centrum, een gezondheidscentrum, twee supermarkten en een scala aan winkels, cafés en restaurants.

 

Impressies

Prachtig wonen in karaktervolle woningen

De woningen hebben een karaktervolle architectuur. De gevel bestaat uit mooi gedetailleerd metselwerk, waarvan een aantal lagen direct onder de dakrand wit zijn geschilderd. De woning met de topgevel is in het geheel wit geschilderd. Het geheel zorgt voor een speelse en tegelijkertijd luxe uitstraling. De zolder is uitermate geschikt als volwaardige slaapkamer, werkkamer, logeer- of hobbykamer.

De woningen staan op royale kavels, met een grootte die varieert van 120 tot 170 vierkante meter. Achterin de tuin beschikt u over een praktische houten tuinberging voor de fietsen, uw gereedschappen en/ of uw tuinspullen.

Aan alles is merkbaar dat het hier gaat om woningen van topkwaliteit. De klassieke handvorm gevelstenen versterken de uitstraling van ambachtelijke bouwkwaliteit. De woningen zijn voorzien van onderhoudsarme kunststof draai-kiepramen. Er is voldoende parkeergelegenheid dichtbij de woningen.

 

Plattegronden

Alle ruimte voor uw woonideeën

De tussenwoningen en de eindwoningen hebben
dezelfde indeling. Het gebruiksoppervlakte van de tussenwoningen en hoekwoningen is ca. 125m2. Elke woning heeft een berging van ca. 6m2. Een ruime entreehal geeft toegang tot de L-vormige woonkamer / keuken. De keuken is voorzien van luxe energielabel A inbouwapparatuur en is gericht op de straat; vanuit de woonkamer kijkt u uit op uw achtertuin. U profiteert optimaal van het zonneterras dat al kant-en-klaar voor u is aangelegd.

Op de eerste verdieping heeft u drie ruime slaapkamers. Net als op de begane grond geniet u hier van behaaglijke vloerverwarming. Vanuit de grootste slaapkamer kijkt u uit op de achtertuin. De ruime badkamer wordt compleet opgeleverd met luxe Villeroy & Boch sanitair, een fraaie designradiator en mooi Mosa tegelwerk op de vloer. Via de vaste trap bereikt u de royale zolderverdieping met dakraam. Hier biedt de woning alle ruimte voor een extra slaapkamer, werkkamer, logeerkamer of hobbykamer.

 

Woonklaar

vandaag de sleutel, morgen wonen.

De woningen van MorgenWonen zijn zo compleet bij oplevering, dat u meteen uw eigen spullen kunt verhuizen.

  • luxe keukenopstelling met A-merk vaatwasser, combimagnetron, koel-vriescombinatie,
    inductiekookplaat en rvs afzuigkap
  • royale badkamer met wandcloset, douche, dubbel wastafelmeubel en designradiator
  • vloer- en wandafwerking op de begane grond en de eerste verdieping
  • onderhoudsarme gevels en dak

Ligging

extra informatie

MorgenWonen is gelegen aan de Hasselbeemden en de Wachtelbeemden en is onderdeel van de wijk Brand in Brandevoort. Het dak van de woningen is aan de zonzijde bedekt met zonnepanelen. De andere zijde is bedekt met gebakken dakpannen. Een aantal huizen, huisnummers 38, 48 en 56,  heeft een dwarskap aan de voorzijde van de woning met een wit geverfde gevelsteen.